A small Capitol Hill row house might be fine for one couple, but add two kids, a Burmese mountain dog and three cats, and it’s bound to get crowded. Our clients’ space constraints weren’t the only problem, either—the last renovation in the 1970s added an attached, curved-roof greenhouse in back, which had all the charm of a fast-food restaurant.

It was time to change everything. We designed interior renovations on every floor, plus an addition, which honored the home’s original scale, yet recast the interiors in a modern light—literally: The entire back side is sheathed in glass, with an additional glass tower extending out from the upper floors.

The house retains its original, Victorian-style façade with stained-glass windows, but the renovated kitchen just inside provides a hint of what’s to come out back with shelving whose lines mimic the steel grid of the glass walls.

select below to viewRecognition
select below to viewTeam Leaders

Awards:

Custom Home Watermark Awards: - 2007

In the Press:

Built-Ins add Value to New Homes
Builder Magazine, April 2010

Balancing Act
Upscale Remodeling, Fall 2007

select below to viewRecognition

Awards:

Custom Home Watermark Awards: - 2007

In the Press:

Built-Ins add Value to New Homes
Builder Magazine, April 2010

Balancing Act
Upscale Remodeling, Fall 2007

select below to viewTeam Leaders
related projects