The kitchen in this 80s, Tudor-style spec house was too tight to eat in comfortably. And it related poorly to the home’s family room, library and garden, so there was no easy flow toward any eating or gathering space.

We created a master plan to include a new kitchen and breakfast room with barrel-vaulted ceilings and wide openings connecting it to a suite of family and living rooms. Architect and designer Ernesto Santalla then joined our team to complement the design with his fresh, modern aesthetic, and we all worked to refine the details, finishes and materials to create a more streamlined flow from one space to the other.

Our client admired sleek, efficient European kitchens, so we installed aluminum and wood-veneered Bulthaup cabinetry from Germany, along with aluminum and Caesarstone countertops to create a serene, elegant cooking space.

We also updated the family room, aligning doorways and circulation with adjacent rooms to create symmetry and order. Soft colors take the edge off the modern design, resulting in a home that feels utterly of the moment yet timeless nonetheless.

select below to viewRecognition
select below to viewTeam Leaders

Awards:

Sub-Zero/Wolf Kitchen Design Contest, Second Place Local Winner - 2013

Remodeling Design Awards: Merit Award - 2007

select below to viewRecognition

Awards:

Sub-Zero/Wolf Kitchen Design Contest, Second Place Local Winner - 2013

Remodeling Design Awards: Merit Award - 2007

select below to viewTeam Leaders